Verzorging en tips
Na het bezoek aan je nagelstyliste kun je je handen en nagels thuis natuurlijk goed blijven verzorgen. Hier volgen een aantal tips:
Acrylnagels zijn pas na ca. 48 uur volledig uitgehard. Wees tot die tijd dus extra voorzichtig.
Nagelriemolie is een verzorgend product voor (kunst)nagels en nagelriemen. Aangeraden wordt om dagelijks de nagelriemen in te masseren met nagelriemolie.
Draag handschoenen bij het werken in de tuin en tijdens het huishouden. Schoonmaakmiddelen als terpentine, antical, enz. zijn zeer schadelijk voor kunstnagels.
Is er toch vuil onder je nagels gekomen: niet met een scherp voorwerp proberen dit te verwijderen. Doe dit met een nagelborsteltje of een oude tandenborstel.
Iedere dag gebruiken we onze handen heel veel. Gebruik regelmatig een goede handcrème om ze te beschermen en te verzorgen.
Als je je nagels vaak stoot, zijn ze te lang. Je kunt ze zelf korter maken: niet knippen, maar vijlen (geen metalen vijl). Je kunt ook even een afspraak met me maken, dan doe ik het voor je.
De kunstnagels kunnen verkleuren als ze veel aan het zonlicht of de zonnebank blootgesteld worden.
Nagels en kunstnagels kunnen verkleuren door het gebruik van gekleurde dagcrème en zelfbruinende crèmes. Ook keukenkruiden kunnen de (kunst)nagels verkleuren. Gebruik daarom plastic handschoenen tijdens bijv. het marineren van vlees of het kneden van gekruid gehakt. Verder zijn er nog vele oorzaken bekend voor verkleuringen zoals: roken, haarlak, gekleurd haar, kleur (onderhoudende) shampoo, producten met tea tree, afgevende kleding, waxcoated jeans enz.
Behandel je nagels voorzichtig en niet als gereedschap. Doe je dit wel dan kunnen de nagels breken of inscheuren, wat erg pijnlijk kan zijn.
Kunstnagels lakken: eerst basecoat, dan kleurlak, dan topcoat. Nagellak verwijderen: gebruik nagellakremover zonder aceton. Zijn je nagels wat dof geworden, lak ze dan met een blanke lak of topcoat.
Indien er een scheur in een nagel is gekomen of er een zelfs helemaal is afgebroken: ga deze niet vastlijmen, maar maak een afspraak voor een reparatie. Wacht hier niet te lang mee want als er vuil tussen of onder komt, kan dit vervelende problemen opleveren, zoals bijvoorbeeld een bacteriële infectie. Trek de kunstnagel nooit van je eigen nagel af: dit kan grote schade veroorzaken aan de natuurlijke nagel.
Laat je nagels regelmatig nabehandelen (advies is elke 3 weken) anders is er grote kans op breken en inscheuren van de nagels.
Probeer je aan deze tips te houden, dan zul je veel plezier hebben van je kunstnagels. Heb je nog vragen, stel ze dan gerust.
Back to Top